Hellenic   English

 

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

ERMITICON • ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 

Σύνοψη

Καλώς ήλθατε στο εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο ERMITICON. Στον ιστότοπό μας φιλοδοξούμε να μοιραστούμε ιδέες, απόψεις και ενδιαφέροντα με τα μέλη μας, αποφεύγοντας την παθογένεση των υπαρχόντων δικτύων, όπως η λογοκρισία, οι ατελείωτες διαδικτυακές μάχες, οι άσκοπες διαφωνίες, οι "πληρωμένες" παρεμβάσεις, το trolling κ.α. Στόχος μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε την συμμετοχή μας στα ευρέως διαδεδομένα δίκτυα, αλλά επιπρόσθετα και παράλληλα, να συμμετέχουμε σε έναν πιο ουσιαστικό διάλογο, μεταξύ ατόμων τα οποία μοιραζόνται βασικές αρχές και αξίες.

 

Μέλη

Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, έχουν ενεργή παρουσία στη δημόσια συζήτηση (ο καθένας με τον δικό του τρόπο), χαρακτηρίζονται από ηθική και ευγένεια, μπορούν να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα και χωρίς διαμάχες, δέχονται τις απόψεις των άλλων, μπορούν να κάνουν αυτο-κριτική, κ.α. Άνθρωποι που τιμούν την δημοκρατία, ακόμη και αν δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

Η συμμετοχή στην ιστοσελίδα είναι δωρεάν για όλους, αλλά το περιεχόμενο δεν είναι προσβάσιμο από μη εγγεγραμμένους χρήστες. Είναι επομένως ένα ημι-ιδιωτικό δίκτυο, όπου τα μέλη και οι αναρτήσεις τους προστατεύονται από δημόσια έκθεση, αλλά ενδέχεται να είναι ορατά (ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου) σε άλλους εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας. Ωστόσο, απαγορεύεται η αναδημοσίευση οποιουδήποτε περιεχομένου της ιστοσελίδας που ανήκει σε άλλους χρήστες (π.χ. δημοσιεύσεις, άρθρα, προσωπικές συζητήσεις κλπ.).

 • Δεν προκύπτουν νομικά ερείσματα από την έκθεση ενός μέλους σε περιεχόμενο της πλατφόρμας, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ακατάλληλο". Κάθε μέλος επιλέγει εν γνώσει του να συμμετάσχει, είναι ενήλικας και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συμμετοχή του.
 • Ενδέχεται να διακοπεί -χωρίς προηγούμενη ενημέρωση- η συμμετοχή ατόμων που δεν πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις για εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, όπως ευγένεια, ηθική και καλές προθέσεις.
 • Ενέργειες ατόμων που έχουν δόλια κίνητρα ή εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα τον τερματισμό του λογαριασμού τους χωρίς προειδοποίηση.
 • Τα μέλη ενθαρρύνονται να μην προκαλούν τους άλλους αλλά να επικεντρώνονται στην ειρηνική επίλυση των διαφορών.
 • Δεν επιτρέπεται η είσοδος ανηλίκων κάτω των 18 ετών στο ERMITICON.

 

Η πλατφόρμα

Ο ιστότοπος έχει αναπτυχθεί από την Y53 Group, μια ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Αττική, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας (sotfware - hardware) και πολυμέσων (ήχος, βίντεο, κατασκευή ιστοσελίδων κ.λπ.). Η κατασκευή της ιστοσελίδας χρηματοδοτήθηκε πλήρως από την Y53 Group, καθώς και το ετήσιο κόστος φιλοξενίας. Το περιβάλλον είναι παρόμοιο με αυτό των γνωστών κοινωνικών δικτύων, έτσι ώστε να είναι εύκολο στη χρήση, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια να συμπεριληφθούν οι βασικές λειτουργίες που απαιτούνται για μια πιο ουσιαστική συμμετοχή. Παρακάτω είναι μια σύνοψη των κύριων λειτουργιών της πλατφόρμας:

 • Δημιουργία λογαριασμού με εικόνα προφίλ, εικόνα φόντου και πολλές ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου.
 • Προσθήκη φίλων ή ακολούθων με δυνατότητα block ή διαγραφής.
 • Αναρτήσεις με κείμενο (ως 5000 λέξεις), εικόνες (εώς 1 Mbyte), colored posts, feelings / activity.
 • Άρθρα απεριόριστης έκτασης τα οποία εμφανίζονται ως posts αλλά και συγκεντρωτικά στην κατηγορία blogs για ευκολότερη εύρεση από τα μέλη.
 • Ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων (messenger) μεταξύ των μελών με δυνατότητα αποστολής / λήψης εικόνων, stickers και emojis.
 • Δημιουργία Ομάδων, εκδηλώσεων (events), ψηφοφορίας χωρίς περιορισμό απαντήσεων.
 • Δημιουργία απεριόριστων προσωπικών ή επαγγελματικών σελίδων ώστε να είναι εφικτό για κάθε μέλος να παρουσιάσει την επαγγελματική του ή άλλη δραστηριότητα.
 • Ανάρτηση προϊόντων και προσφορών χωρίς την εμπλοκή του Ermiticon στις χρηματικές συναλλαγές.
 • Ανάρτηση ευκαιριών εργασίας και δυνατότητα εύρεσης από πλευράς των μελών σε ξεχωριστό τομέα (jobs) της σελίδας.

 

Ασφάλεια - Απόρρητο

Όσον αφορά την ασφάλεια της πλατφόρμας, αυτό επιτυγχάνεται με χρήση μιας τυπικής φόρμας σύνδεσης, παρέχοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας και δεν είναι δυνατή η δημοσιοποίηση (share) μιας ανάρτησης σε άλλο δίκτυο.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη σύνδεση είναι δυνατή η αποθήκευση των κωδικών σύνδεσης στην συσκευή σας για ευκολότερη πρόσβαση από την επόμενη φορά. Κάθε λογαριασμός είναι προσωπικός και τα δεδομένα του ανήκουν αποκλειστικά στον χρήστη. Σας δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύσετε τοπικά ή να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας και τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτόν, εύκολα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού. Ο κωδικός πρόσβασής σας είναι κρυπτογραφημένος και δεν μπορεί να ανακτηθεί ακόμη και από τους διαχειριστές - εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να δημιουργηθεί νέος. Κανείς δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει (share) μια ανάρτηση -δική του ή άλλου μέλους- μέσω της πλατφόρμας σε εξωτερικά δίκτυα, εκτός αν χρησιμοποιήσει παράνομες μεθόδους όπως φωτογράφιση, print screen, copy - paste κειμένου κλπ. Σε κάθε περίπτωση, η αναδημοσίευση υλικού σε εξωτερικά δίκτυα είναι παράνομος και παραβιάζει τους όρους χρήσης.

 

Στηρίξτε μας

Το κόστος κατασκευής και συντήρησης του ERMITICON έχει καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την εταιρεία μας, χωρίς κρυφές ή άλλες χρεώσεις για τα μέλη. Η χρήση της ιστοσελίδας είναι δωρεάν και η μόνη πηγή εσόδων είναι μέσω δωρεών ή διαφημίσεων. Όσοι θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθειά μας, ας ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο. Το κόστος συντήρησης και ανάπτυξης του ERMITICON σχετίζεται με τη μηνιαία ενοικίαση του διακομιστή, τις εργατοώρες που απαιτούνται για τη νσυντήρησή του, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε χώρο και bandwidth, παράλληλα με την αύξηση των συμμετοχών ή της δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θα λάβουμε από δωρεές θα δημοσιεύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δωρεά

 

Επικοινωνία

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία λογαριασμού ή οποιαδήποτε υποστήριξη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Δημιούργησε έναν λογαριασμό

Κλίκαρε στο παρακάτω πλήκτρο και γίνε μέλος του Ermiticon!

Εγγραφή